Culinair Barbecueën

Wanneer we praten over barbecueën hebben we vaak meteen associaties met de bekende worstjes, speklappen, sjasliks, hamburgers en karbonades… Natuurlijk is dat nog steeds verrukkelijk en we kunnen dat daarom ook niet wegdenken uit ons barbecue repertoire, sterker nog, we geven tips en trucs voor nog betere resultaten!

Tijdens onze workshop ‘Culinair Barbecueën’ willen wij graag laten zien dat er zoveel meer mogelijk is met de barbecue dan alleen de bovengenoemde ingrediënten. We maken echt alles op de barbecue; van vis tot vlees, van groente tot fruit, we bakken broden en taarten en ja, zelfs de soep en het ijs worden op de barbecues bereid! Laten we het maar ‘buitenkoken’ noemen…dat dekt de lading beter! Ook geven we sinds de zomer van 2016 speciale ‘Gasbarbecue Workshops’. Deze zijn super inspirerend voor gasbarbecuebezitters (en zelfs voor alle anderen..!) omdat we laten zien dat er zóveel meer barbecuetechnieken toepasbaar zijn dan de meeste mensen denken…

De cursussen worden gegeven door professioneel (barbecue) chef, Ralph de Kok. Ralph is onder meer Nederlands Kampioen Barbecueën en weet als geen ander uitleg te geven over allerlei technieken en toepassingen welke bij deze manier van koken komen kijken! Voor de beginnende én de gevorderde barbecueër! (Volg Ralph op Twitter)

Welke barbecues en welke kooktechnieken?

Wij gebruiken tijdens onze workshops verschillende soorten barbecues. Omdat niet iedereen een houtskool- of brikettenbarbecue heeft, behandelen we ook gasbarbecuetechnieken. Wanneer sluiten we bijvoorbeeld de kap en wanneer niet…? Hoe krijgen we toch een authentiek barbecuesmaakje van de gasgrill…? Daarnaast maken we in de regel ook gebruik van de ‘Oklahoma Joe’ (zo’n grote op een locomotief-lijkende-barbecue), de watersmoker en de keramische barbecue: de Big Green Egg! Verschillende bereidingstechnieken zullen aan bod komen zoals bijvoorbeeld warm of koud roken, stomen, direct- en indirect grillen.

Wat maken we?

We zullen samen een heerlijk vier- of vijfgangen diner bereiden van zeer hoge kwaliteit! Daarvoor kopen we natuurlijk de allerbeste producten in en gebruiken we altijd verse, eerlijke ingrediënten.
We houden rekening met de smaak van de seizoenen… denk bijvoorbeeld aan verse asperges in de lente, vers fruit en zelfgemaakte sorbets in de zomer, pompoenen en cantharellen in de herfst en een wild-stoofje, herten pastrami of stamppotje in de winter…of zelfs oesters… En dat alles natuurlijk van de barbecue of open vuur! Klik hier om wat voorbeelden te bekijken van onze menu’s die we in de afgelopen tien jaar zoal bereid hebben op de barbecue.
U kunt zich nu ook aanmelden voor de Winter-Barbecue-Workshops ! (UITVERKOCHT)

Deze speciale winter BBQ workshops worden onder meer gehouden op een sfeervolle locatie in de omgeving van Cuijk (Noord Brabant), in de omgeving van Winterswijk (Achterhoek) en, desgewenst, zelfs bij u thuis of op het werk!! Informeer naar de mogelijkheden door ons een mailtje te sturen!

Wat kost dat?

De kosten voor een complete barbecue-workshop zijn doorgaans v.a. € 99,95 per persoon. Inbegrepen bij de prijs:

* Koffie of thee met ‘iets lekkers’ (van de barbecue)
* 4 ½ á 5 uur durend programma
* Huur locatie
* Gebruik van schorten, messen e.d.
* Zeer luxe vier- of vijfgangen diner (afhankelijk van seizoen/menu)
* Professionele begeleiding
* Bediening
* Proeverijtjes
* Naslagwerk en receptuur van de bereide gerechten

Bestel hier uw Barbecue Workshop Tegoedbon


Geef een barbecue workshop tegoedbon cadeau! Deze voucher is ook geldig voor een winter-barbecue-workshop!

Xalatan Online
Buy Latanoprost
Buy Topamax Online
Buy Atenolol without Prescription