Big Green Egg Workshop

Master Class door Nederlands Kampioen Ralph de Kok!
Ralph is sinds vier jaar chef-kok voor Big Green Egg Europe en geeft onder meer clinics en demonstraties door heel Europa. Ralph werkte onder meer al met top-Michelin-chefs als Lucas Rive, Ysbrandt Wermenbol, Martin Kruithof en vele andere! (Volg Ralph op Twitter)

De workshop heet officieel de ‘Big Green Egg Experience’ en wordt vanaf januari 2013 gegeven in het kookatelier van 3 Michelin-sterrenrestaurant de Librije in Zwolle. De ‘eggsperience’ heeft een interactief karakter; het is de bedoeling dat we aan het werk gaan onder begeleiding van Ralph (en het team van Librije’s koks) en samen, voor iedere deelnemer een compleet diner bereiden van de mooiste, verse ingrediënten.
We gaan stap voor stap te werk, van het aansteken tot en met het doven van de barbecues!

Wat gaan we zoal doen tijdens deze kook- en barbecuebelevenis?

We beginnen met het theoretische gedeelte; het begrijpen van de Big Green Egg. We geven een uitgebreide uitleg over het ‘hoe en waarom’, bijvoorbeeld hoeveel houtskool we moeten gebruiken en welk soort rookhout. Waar moeten we op letten tijdens het aansteken en hoe beheersen we de temperatuur?
Er zullen tenminste drie belangrijke bereidingstechnieken worden behandeld zoals roken, grillen en indirect barbecueën. Op welke temperatuur moeten we iets bereiden en hoe lang? Al dit soort vragen over kooktechnieken zullen we aanstippen en deze zullen uiteraard worden toegepast op het menu.

Tijdens, en na afloop van de workshop is er volop gelegenheid om al uw ‘brandende’ vragen te stellen aan de Eggspert!

Het wintermenu*:

– Gerookte hertenpastrami met knolselderij en appel met geroosterde hazelnoten en een frisse kruidendressing
– Mosseltjes in tomaten-Pernodsaus en zelfgebakken brood
– Gevulde reebout met in port gewelde pruimen en vijgen en geroosterde appel met zoete zuurkool en portjus
– Pruimenspies met citroen en kaneel met rode portsaus en vanille-roomijs

Natuurlijk wordt het menu begeleid door heerlijke, speciaal geselecteerde wijnen en als eggstraatje ontvangt u bij binnenkomst een lekker kopje koffie of thee en een verrassende amuse van de Big Green Egg!

(info data en reserveringen)

* voorbeeld/onder voorbehoud

Mobic Online
Buy Zaditor
Buy Rizatriptan Online
Buy Maxalt without Prescription