Nederlands Kampioen!

Wij zijn nu officieel: Nederlands Barbecue Kampioen !!

Dit jaar werd het eerste officiële Nederlands Barbecue Kampioenschap gehouden. Het werd georganiseerd door de Nederlandse Barbecue Stichting en gehouden tijdens de Landlevendagen op Landgoed Hoekelum in Bennekom. Het was een fantastisch evenement! Zo’n 70 barbecueërs deden mee in verschillende teams en werkten allemaal op hun eigen favoriete barbecues. Alles werd beoordeeld door 30 vakkundige jury leden; 20 veldjury leden en 10 ‘blinde’ juryleden. Kemperkip
De bedoeling was om van vijf verplichte hoofd-ingrediënten je vijf mooiste gerechten te bereiden, compleet met bijgerechten, het liefst óók bereid op de barbecue. Deze hoofd-ingrediënten werden ’s ochtends om 8 uur vrijgegeven vanuit de koeling en de wedstrijd kon gaan beginnen!
Elk uur moest er een gerecht ingeleverd worden aan zowel de veld- als de blinde jury. De kemperveldhoen, het kip-gerecht, was als eerste om 11 uur aan de beurt. Om 12 uur moest het vis-gerecht ingediend zijn; Claresse… Een (duurzame) kweekvis van twee meerval soorten. Voor de meeste deelnemers was dit de grootste uitdaging!
Als derde moesten de deelnemers het varkensvlees-gerecht inleveren. Daarvoor kregen zij een compleet ribroast van zo’n drie kilo van het Livar varken. Claresse Ook bij dit gerecht zag je vele verschillende bereidingen. Het was een leuke opdracht volgens iedereen! Ralph's Kip
Als rundvlees-gerecht werden de barbecueërs gevraagd de perfecte hamburger te bereiden, en wel met het vlees van het Wagyu rund. Nu alleen nog het dessert zou je zeggen, maar nee..! Als extra opdracht werd door één van de hoofdsponsors een publieksprijs ingelast! De teams moesten runder- en varkensworsten bereiden en zoveel mogelijk stemmen (bonnen) binnenhalen van het publiek. De winnaar van deze publieksprijs zou €1000,- ontvangen én een jaar lang gratis vlees! Voor het publiek was dit erg leuk en het gaf veel interactie met de teams. Achteraf bleek helaas dat de winnaars door fraude gewonnen hebben en de terechte winnaars (Der Barbecue Palast uit Cuijk) met lege handen naar huis gingen…toch jammer…! Wagyubeef Jonagold
Nu dus toch nog het na-gerecht: de Jona Gold appels. We zagen fantastische creaties op de borden van de juryleden. Dit moet een absolute topper geweest zijn!

Het deelnemersveld loog er ook niet om. Veel professionele chefs, traiteurs en cateraars namen deel, waaronder zelfs TV persoonlijkheid Jeremy Vermolen (ook kokend op het Ei), wie uiteindelijk een derde plaats behaalde! Natuurlijk waren het niet alleen maar professionele topkoks maar ook hobbykoks en barbecuefanaten! Koert Krouwel, onlangs nog winnaar van de barbecuewedstrijd tijdens de Big Green Egg Memberdag, was ook van de partij; hij behaalde met zijn ‘Ladies” de negende plaats. De tweede plaats werd gewonnen door Captain Jack. In 2006 werd hij Nederlands kampioen.
Maar met gepaste trots verkondigen wij dat de eerste plaats werd gewonnen door niemand minder dan Ralph de Kok, onze eigen Big Green Egg chef en teamcaptain van ‘Der Barbecue Palast’! ‘Het Ei speelde weer een sleutelrol in de overwinning”, aldus Ralph, Nederlands Kampioen Barbecue!

Gefeliciteerd Ralph!

Rizatriptan Online
Buy Coversyl
Buy Benicar Online
Buy Plavix without Prescription